Streefbedrag behaald

Koeling voor onze dierenambulance

Opgehaald

485
105% bereikt van het totaalbedrag € 460
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Wat veel mensen niet weten is dat onze dierenambulance ook zorg draagt voor dieren die overleden zijn. Regelmatig krijgen we een melding binnen van een aangereden kat of ander huisdier dat overleden is. Deze dieren worden opgehaald en we zorgen er voor dat we deze er weer zo mooi mogelijk uit laten zien. We wassen het dier, maken hem droog met de föhn en borstelen de vacht. Ook zorgen we er voor dat eventuele verwondingen verbonden zijn en dus niet meer zichtbaar. 

We willen namelijk dat, voor de eigenaren die langs komen om hun geliefde huisdier te identificeren, het laatste beeld zo prettig mogelijk blijft. Het is allemaal al verdrietig genoeg en hiermee proberen we het leed iets te verzachten voor zover dat mogelijk is. Onze zorg is niet alleen voor de huisdieren, maar zeker ook voor hun eigenaren. Dat deze extra zorg wordt gewaardeerd blijkt wel uit enkele van reacties die we kregen:

"Alle respect voor de vrijwilligers van de dierenambulance. Ik wil jullie bedanken voor het terugbrengen van onze lieve kat, zo mooi als ze erbij lag en zo vredig neergelegd als ze was. Dit heeft ons enorm geholpen om dit te verwerken! Nogmaals BEDANKT!" 

"Wat een lieve mensen bij Dierenambulance de Meren. Onze kat is door hun gevonden na een vermissing van 15 dagen, helaas overleden. Ze was zo mooi verzorgd en gewassen. Ze gaan met liefde en respekt om met dieren. Bedankt voor alles."

Hulp nodig

Om deze werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren vragen we om uw donatie. We hebben namelijk dringend een nieuwe koeling nodig waarin we de overleden dieren kunnen bewaren totdat hun eigenaren ze komen identificeren. Elke bijdrage is welkom, zodat wij -ook na hun overlijden- onze liefdevolle zorg aan de dieren kunnen voortzetten. 

Heel erg bedankt!